Απινιδωτής: Ερωτήσεις και Απαντήσεις

Η ανάγκη απόκτησης Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή είτε γιατί απαιτείται από το είδος της δραστηριότητάς σας ή της εταιρείας που διαχειρίζεστε γεννά ερωτήματα που ελπίζουμε να μπορέσουμε να απαντήσουμε με αυτή μας την καταχώρηση.

Ερώτημα πρώτο: Πώς να επιλέξω τον κατάλληλο απινιδωτή

Στο εμπόριο υπάρχουν διάφορα είδη απινιδωτών κατάλληλα να χρησιμοποιηθούν από πολίτες. Το βασικό θέμα που πρέπει να προσέξουμε κατά την επιλογή είναι εάν το συγκεκριμένο είδος έχει αντιπροσωπεία στην Ελλάδα. Η ύπαρξη αντιπροσωπίας είναι σημαντική καθώς αυτή προσφέρει στον ιδιοκτήτη του μηχανήματος άμεση πρόσβαση σε service, αναλώσιμα, αλλαγή πρωτοκόλλου (ρύθμιση του μηχανήματος σε νέα πρωτόκολλα ανάνηψης) όταν αυτό απαιτείται και σε εξαγωγή των καταγεγραμμένων δεδομένων ανάνηψης ώστε να δοθούν έγκαιρα στον θεράποντα γιατρό του ασθενούς

Ερώτημα δεύτερο: Πόσο κοστίζει

Αναλόγως του είδους, της παραγώγου εταιρείας και της προέλευσης του μηχανήματος  το κόστος ποικίλει. Προτείνουμε να αντιπαραβάλλεται τα ειδικά χαρακτηριστικά του κάθε μηχανήματος ώστε να κατανοήσετε πλήρως από πού προκύπτουν οι διαφορές στο κόστος. Δείτε για παράδειγμα την ύπαρξη αντιπροσωπείας στην Ελλάδα, το είδος των αναλωσίμων (ηλεκτρόδια, μπαταρίες), το κόστος αυτών και τον χρόνο υποχρεωτικής ανανέωσής τους. Συνήθως μηχανήματα με χαμηλό κόστος αγοράς έχουν υψηλό κόστος αναλωσίμων και η αλλαγή τους απαιτείται συχνότερα από ό,τι σε κάποιο πιο “ακριβό” μηχάνημα με αποτέλεσμα η τελική χρέωση σε βάθος χρόνου να είναι ίδια ή και υψηλότερη. Θυμηθείτε ότι ο απινιδωτής είναι ένα μηχάνημα που ελπίζουμε να μη χρειαστεί να το χρησιμοποιήσουμε, αλλά θέλουμε να είναι πάντα “ετοιμοπόλεμο” σε ώρα ανάγκης.

Ερώτημα τρίτο: Ποιος μπορεί να το χρησιμοποιήσει

Με βάση τον “νόμο της κάρπα” κάθε πολίτης μπορεί να κάνει χρήση ΑΕΑ ανεξάρτητα από το εάν έχει γνώσεις πρώτων βοηθειών, καθώς το μηχάνημα δεν θα προχωρήσει σε απινίδωση εάν δεν αναγνώσει απινιδώσιμο ρυθμό. Φυσικά συνιστάται να υπάρχει η γνώση παροχής πρώτων βοηθειών ώστε ο ανανήπτης να μπορεί να αναγνωρίσει έγκαιρα ένα επείγον περιστατικό, να γνωρίζει ΚΑΡΠΑ και κυρίως να ενεργήσει ψύχραιμα και συνειδητά.

Ερώτημα τέταρτο: Προτείνετε κάποιον απινιδωτή

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να είμαστε αντιπρόσωποι της ZOLL. Εμπορευόμαστε τον ZOLL AED PLUS.

 

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για όποια απορία και ζήτηση τιμής (προσφορά).